Ce este presoterapia?

Una dintre cele mai eficinte proceduri de drenaj limfatic este presoterapia.
Presoterapia este o procedură neinvazivă, concepută pentru a ține cont de toate caracteristicile anatomice și fiziologice ale corpului, astfel încât în timpul procedurii, pacientul nu simte niciun disconfort sau durere, dimpotrivă, întregul corp este cald și mușchii sunt relaxați.

Acest masaj poate fi aplicat pe tot corpul sau doar pe anumite părți ale acestuia, cum ar fi brațele, picioarele, partea inferioară a spatelui și burta.

Pentru efectuarea procedurii, pacientul îmbracă un costum special, în care se pompează aer sub presiune cu o intensitatea adecvată , această comprimarea ritmică a corpului, alternând cu episoade de relaxare.

Procedura este potrivită atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Presoterapia pe lângă faptul că este eficientă pentru drenajul limfatic, mai este și o metodă de prevenire și combatere a celulitei, greutății corporale și varicozei.

Presoterapia se bazează pe un masaj mecanic care folosește aer comprimat, implicând o presiune alternantă a țesuturilor, ceea ce provoacă o evacuare activă a limfei și a excesului de lichid.

Sistemul limfatic îndeplinește funcții esențiale în corpul uman, fiind implicat în transportul hormonilor, formarea imunității și drenajul fluidelor. Odată cu înaintarea în vârstă sau sub influența anumitor procese patologice, fluxul limfei prin vase poate încetini, provocând retenția de lichid în spațiul intercelular. În consecință apre edemul (umflarea picioarelor, mâinilor).

În timpul tratamentului de presoterapie este necesar de consumat mai multe lichide (cel puțin 1,5-2 litri de apă pe zi).
Numărul de ședințe depinde de problema cu care se confruntă clientul. De obicei, un curs este format de 10 tratamente efectuate de 2-3 ori pe săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *