De ce apar fire de păr în regiunea bărbiei și buzei superioare la femei după 50 de ani?

De ce apar fire de par in regiunea barbiei si buzei superioare la femei după 50 de ani?
Hirsutismul este prezenta parului pentru sexul femenin pe zonele de pilozitate tipic masculină (mustață, barbie, perciuni, periareolar).

In aceste zone exista in mod normal pilozitate fina de tip vellus, sub influența hormonilor aceste fire de par se pot transforma in fire de par de tip terminal, închis la culoare și gros.
Aceste manifestări induc stres emotional puternic pentru femei.

Menopauza(care poate provoca niveluri ridicate de testosteron în organism) este una dintre principalele cauze ale creșterii excesive a părului in regiunea fetei.
Hormonii sexuali ne definesc caracteristicile si caracterul masculin sau femenin.

La femei, hormonii determinanti sunt estrogenul si progesteronul, in timp ce la barbati hormonul determinant este testosteronul. Exista o cantitate mică de testosteron secret la femei și estrogen, progesteron la barbati.
Menopauza înseamnă literalmente oprirea menstruațiilor. „Meno” se referă la menstruație și „pauza” se referă la oprire. Definiția medicală a menopauzei este punctul în care a trecut un an de la ultima menstruatie. Aceasta începe în mod obișnuit între 45 și 55 de ani, iar perioada de tranziție poate dura timp de mai mulți ani. Nivelurile fluctuante și în scădere ale hormonilor pot cauza o serie de simptome printre care hiperpilozitatea in regiunea fetei.
Reprezintă o consecință a producției excesive a hormonului sexual masculin( testosteron) sau a unei sensibilități sporite a foliculului pilo sebaceu fata de concentrația normala de androgeni.

Tratamentul de top este epilarea definitiva cu laser. Laserul distruge radacina firului de păr prin emiterea unei unde de lumină în radacina.
Unda laser traversează tesutul pielii pînă cînd țintește rădăcinile părului unde există cea mai mare concentraţie de melanină. Melanina este transformată în energie caldă care vaporizează instant bulbul.

S-a raportat scăderea intensității pilozității cu 46% după 4 ședințe de tratament cu laser.
Tratamentul întreg constituind aproximativ 8-9 ședințe, cu o periodicitate minima de 6 saptamini.
Intervalele între ședințe vor fi respectate cu strictețe, deoarece este o zona androgen sensibilă și sub influența hormonilor, firele de par vor avea un ciclu mai rapid de creștere.

Laserul cu unda diode 805 nM, considerat “Standart de Aur”, a demonstrat a fi cel mai eficient și potrivit pentru îndepărtarea firelor nedorite de par in regiunea fetei. Este important de menționat ca pentru eficientă maxima si siguranța procedurii, e necesar de un aparat performant și specialiști calificati, care cunosc bi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *