Presoterapia - ce presupune această procedură?
presoterapia

❇️Presoterapia, sau drenajul limfatic, este o procedură care constă în compresia variabilă a țesuturilor în direcția mișcării limfei din părțile periferice ale membrelor către corp. Esența metodei este injectarea aerului comprimat din aparat în manșete speciale.

Sistemul limfatic îndeplinește cele mai importante funcții în corpul uman, este implicat în transportul hormonilor, formarea imunității și eliminarea lichidului. Sub influența unor procese patologice sau odată cu îmbătrânirea, fluxul natural al limfei prin vase poate încetini, provocând retenția de lichide în spațiul intercelular. Astfel de modificări negative duc la apariția umflăturii și provoacă stagnare.

❗️Pentru a îmbunătăți fluxul limfei, se utilizează presoterapia – o tehnică a aparatului de drenaj limfatic.

Ce este presoterapia⁉️
Presoterapia este un tip de masaj, a cărui esență este efectul mecanic asupra corpului cu aer comprimat. Efectul terapeutic al procedurii se bazează pe activarea fluxului limfatic prin vase și accelerarea fluxului de lichid din spațiul intercelular. Dacă fluxul limfei este perturbat, în ea încep să se acumuleze toxine și produse de degradare celulară. Stimularea fluxului limfatic contribuie la o eliminare crescută a componentelor nedorite din țesutul subcutanat.

Pentru procedură, pacientul îmbracă un costum special, în care aerul este injectat sub presiune. Compresia ritmică a corpului, alternând cu episoade de relaxare, stimulează circulația sângelui, deplasează lichidul acumulat în spațiul intercelular și accelerează mișcarea limfei prin vase, demarând procesul de slăbire. Dispozitivul pentru procedură este proiectat ținând cont de toate caracteristicile anatomice și fiziologice ale corpului, astfel încât în ​​timpul procedurii o persoană nu experimentează un disconfort sever.

Indicatii si contraindicatii⁉️

Presoterapia are un efect pozitiv asupra organismului, de aceea este utilizată pe scară largă atât în ​​cosmetologie, cât și în medicină.
Principalele indicații pentru procedură sunt:
✅Patologia patului venos și limfatic.
✅Varice, insuficiență venoasă cronică, limfedem, limfostază, edem limfatic al extremităților superioare după mastectomie, prevenirea trombozei și congestiei venoase la pacienții imobilizați.
✅Corectarea defectelor estetice. Turgescul pielii slăbite, apariția primelor semne de îmbătrânire, umflare.
✅Reabilitare. Presoterapia este utilizată după liposucția și cavitația chirurgicală.
✅Defecte de figura. Greutate în exces, celulită, flacabilitate și lasare a abdomenului și a părților laterale, exces de piele după o scădere bruscă în greutate.
✅Patologia sistemului musculo-scheletic. Artrita reumatoida, osteocondroza.
✅Tulburări psiho-emoționale. Surmenaj, sindrom de oboseală cronică, stres, insomnie, nevroză.

❇️Presoterapia este, de asemenea, utilizată în scopuri preventive:
❗️prevenirea venelor varicoase ale extremităților;
❗️prevenirea patologiei sistemului nervos, musculo-scheletic și cardiovascular.
❗️prevenirea modificărilor negative asociate cu un stil de viață sedentar (atonie intestinală, constipație, prostatita).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *