Tot ce trebuie să știi despre vascularizare și tratamentul ei

Ce este Vascularizarea?

Vascularizarea este o afecțiune ce afectează partea centrală a feței și se caracterizează prin eritem (roșeață), teleangiectăzii (vinișoare dilatate) și o erupție formată din papule (umflături mici) și/sau pustule. Aceasta se poate manifesta pe mai multe părți ale corpului, la nivelul picioarelor aceaste vascularizări sunt numite varicele sau capilarele venoase vizibile la suprafaţa pielii. Vasele de sânge sparte apar pe fondul sensibilităţii vasculare. Dacă varicele sunt dilataţii venoase date de pierderea elasticităţii venelor, capilarele vizibile sunt rezultatul unei circulaţii periferice deficitare. Apariția vascularizărilor poate fi favorizată de factori genetici, de afecţiuni organice, de utilizarea produselor cosmetice necorespunzătoare tipului pielii, dar şi de statul prelungit în picioare…

 

Când și de ce apar vascularizările?

  • pot apărea din cauza emoțiilor puternice;
  • utilizarea produselor cosmetice necorespunzătoare tipului pielii;
  • insuficieță de hidratare a pielii;
  • pot apărea din cauza schimbărilor bruște a temperaturii;
  • pot apărea în perioada mestruației;
  • consumul excesiv de alcool predispune organismul la asemenea manifestări;
  • persoanele cu pielea deschisă la culoare sunt mai predispuse;
  • femeile sunt mai predispuse;
  • pantofii cu toc înalt și incomozi pot provoca apariția acestora;
  • statul prelungit în picioare;
  • în majoritatea cazurilor, apare după vârsta de 30 de ani.

 

Cum tratăm Vascularizările?

Nu există tratament preventiv pentru cuperoză și varicele. Nici o cremă nu poate trata aceste manifectări, le pot doar ameliora. Există creme care mențin rezultatul după procedurile de IPL, dar acestea nu tratează. Vasele de sânge foarte dilatate care dau culoarea roșie-roz nu au cum să fie închise de vreo cremă. Vasele se pot închide doar cu tratamentul IPL, acesta având selectivitate pentru pigmentul roșu (hemoglobinic) din vas pe care îl coagulează. Astfel, lumina converită în căldură este atrasă preferențial de tot ce are culoare – în cazul vascularizărilor, de sângele din vase. Astfel, lumina intens pulsată, face sângele să se coaguleze, să blocheze vasele și în următoarele zile are loc resorbția vaselor de sânge și albirea tenului. Deasemenea, tratamentul IPL are și efect de ”strângere” a fibrelor de colagen și de micșorare a porilor.

 

Când vedem rezultate?

Efecte vizibile vor fi aproximativ a 4 zi după prima procedură. O singură procedură are efect, dar nu este suficientă pentru tratamentul definitiv. Sunt necesare aproximativ 2 – 7 proceduri, în funcție de mărimea zonei afecate. Numărul de ședințe, în mare parte, depinde de statutul clinic al vascularizărilor, dar și de sensibilitatea individuală a pielii. De exemplu, o persoană cu pielea mai albă se tratează în mai puține ședințe, decât o persoană cu un tip de piele mai închisă la culoare. Se recomandă ca procedurile să fie efectuate o dată la 7 – 10 zile.

 

Recomandări pentru a menține efectul tratamentului IPL și pentru a previne apariția vascularizărilor.

Vascularizarea apare foarte des ca urmare a tratamentelor cu peeling chimic, care usucă pielea și specialistul nu a avut grijă după acest tratament să hidrateze corespunzător tenul cu maști speciale. Acestă situație se întâmplă destul de des la persoanele cu piele foarte uscată sau la persoanele care au un ten problematic (cu acnee sau exces de sebum). Este foarte important să folosiți produse cosmetice corespunzătoare tipului pielii și în să hidratați corespunzător piele. Deasemene, este necesar să evitați schimbările bruște de temperatură, expunerea prelungită la soare în orele nerecomandate. Aportul zilnic de lichide (apa) trebuie să fie corespunzător nevoilor organismului (2-2,5 l). Trebuie evitate felurile de mâncare puternic condimentate, grăsimile și băuturile alcoolice.

 

*Acest tratament nu tratează varicoza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *