Tratarea definitivă a acneei la Salon Deia

Acneea reprezintă o afecțiune inflamatorie a pielii, preponderent la adolescenți. Statisticile arată că, 8 din 10 adolescenți suferă de o anumită formă de acnee, mai gravă sau mai ușoară. Din diverse motive acneea poate da bătăi de cap și unor oameni trecuți de vârsta adolecenței. Este o problema care ne poate afecta atât fizicul, cât și starea psihologică…

Sunt foarte multe proceduri și tehnici care ascund acneea pentru o anumită perioadă de timp, dar care necesită luni sau chiar ani întregi de tratament continuu. La Salon Deia avem o procedură care tratează acneea pentru totdeauna, tratamentul cu ajutorul tehnologiei IPL.

Avantajele tratamentului acneei cu IPL:

  • Tratamenul IPL pentru acnee nu produce lezarea epidermului și este absolut inofensivă leziunilor deja existente;

  • Nu există efecte secundare, spre deosebire tratamenteul cu antibiotice sau retinoizi;

  • Studiile au demonstrat ca tehnica IPL este cea mai eficienta în tratamentul acneei;

  • Tratamentul IPL împotriva acneei are aprobarea și recomandare FDA America.

 

Ce reprezintă tratamentului IPL?

Lumina intens pulsată acționează printr-o serie de impulsuri scurte de lumină de culoare galbenă, verde sau roşie.

Culoarea roşie este responsabilă să atace glandele sebacee şi să acționeze asupra procesului inflamator al glandei hyperactive. Astfel se reduce inflamaţia din zona problematică și are loc stimularea producerii de colagen, care semnificativ îmbunătăţeşte aspectul pielii şi ajută la restabilirea rapidă a pielii.  Culoarea galbenă şi verde sunt luminile care distrug bacteriile responsabile de apariția acneei.

Cum are loc procedura de tratarea cu IPL?

Este important să știți că procedura relaxantă și nu aveți nevoie de anestezie. Uneori pacienţii vor simți un disconfort lejer, din motiv că pielea se încălzeşte la fiecare impuls de lumină. După tratament, apare o senzaţie plăcută de căldură la nivelul pielii, în cazuri foarte rare – roşeaţă. Aceste efecte sunt ameliorate imediat, datorită sistemului performant de răcire care acționează după procedură.

Pe tot parcursul procedurii pacientul poartă ochelari de protecţie, iar asupra zonei ce necesită tratament se aplică un gel răcoritor pentru a trata inflamaţia. Gelul ajută fasciculul de lumină să racească pielea în timpul tratamentului. Aplicatorul de lumină acționează direct pe piele, iar acesta produce impulsuri scurte de lumină. Procesul se repetă până când zonele afectate de acnee sunt tratate de lumină. La finalul procedurii, se înlătură gelul şi în zona recent tratată se aplică o cremă hidratantă. Fiecare tratament durează aproximativ 30 de minute, iar majoritatea pacienţilor necesită între patru şi şase sesiuni pentru tratamentul definitiv al acneei.

Acest tratament este contraindicat:

– persoanelor cu pielea foarte închisă la culoare;

– pielea excesiv bronzată;

– pacienți cu diabet zaharat;

– persoanele cu tulburări hormonale;

– paciente însărcinate sau care alaptează;

– în cazul afecţiunilor inflamatorii;

– boli cardiace;

– pacienții diagnosticați cu boli oncologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *